Polgármesteri tájékoztató
Kezdőlap - Faluház Archív - Polgármesteri tájékoztató

Polgármesteri tájékoztató

Faluház Archív

Tisztelt Iváncsai lakosok!
Az iskolakezdés, illetve a fokozódó járványhelyzet okán összehívtam ma mindazokat, akik az egészségügy, az oktatás, a közbiztonság és a szociális területek vonatkozásában szorosan együttműködnek önkormányzatunkkal. Az egyeztetésen az alábbi főbb pontokat határoztuk meg:
Iváncsán jelenleg nincs tudomásunk COVID-19 vírussal fertőzött személyről.
Az iskola és óvoda az intézményvezetők által kidolgozott eljárásrend alapján működik, az önkormányzat ehhez minden szükséges tárgyi feltételt biztosít. Minden iskolai tanulónak szájmaszkot biztosítunk, amelyet holnapi napon átadunk az igazgató részére.
A Faluház folyamatos nyitva tartást biztosít, de az önkormányzat nem támogatja szeptember hónapban a nagy létszámú rendezvények megtartását zárt térben, függetlenül attól, hogy annak létszáma nem éri el az 500 főt.
Az idősek és a krónikus betegek most is fokozottan veszélyeztetettek, ezért a családsegítő és a szociális bizottság közreműködésével számukra minden szükséges segítséget megadunk.
Az önkormányzat továbbra is mosható maszkot biztosít azoknak, akik ezt igénylik, kérjük fokozottan ügyeljenek a maszk viselésére.
Valamennyi intézményben kötelező a kézfertőtlenítés, és folyamatos a napi többszöri fertőtlenítés is.
Minden jelenlévő egyetértett abban, hogy ez a helyzet még szorosabb együttműködést, esetenként azonnali reagálást és gyors intézkedéseket kíván, ennek érdekében rendszeres megbeszélést fogunk tartani, hogy mindig megfelelően tudjuk kezelni az aktuális helyzetet.
Azért dolgozunk, hogy a következő hónapokat is egészségesen, baj nélkül vészeljük át, de ez csak úgy sikerülhet, ha minden lakosunk ugyanolyan felelős, szabálykövető magatartást tanúsít, ahogy tették azt tavasszal is.
Figyeljünk egymásra, vigyázzunk magunkra.
Iváncsa, 2020. 09.01.
Molnár Tibor
polgármester